Výživové hodnoty na 100 g:
CIZRNA BERANÍ (ŘÍMSKÝ HRÁCH) 5 kg
Detailní popis produktu
Složení: Cizrna beraní 100% (římský hrách)
Využití:
- pro přípravu polévek - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
- pro přípravu karbanátků - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- pro přípravu omáček - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada masa
- pro zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
- do salátu - uvařená a vychlazená cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu
Cizrnu je nutno namáčet nejméně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji můžete připravit za 40 minut. Když při namáčení cizrnu do vody přidáte sůl, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | LUŠTĚNINY |
---|---|
Hmotnost: | 5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.